4. Fiatalok mobilitása

Az ifjúsági cserék segítenek a fiataloknak olyan kulcsfontosságú készségek megszerzésében, mint a projektvezetés és a csapatmunka. Az ilyen iskolán kívüli alkalmak lehetővé teszik, hogy fiatalok csoportjai összetett programokon vehessenek részt (pl. műhelyeken, gyakorlatokban, vitákon és szerepjátékokban egyaránt) külföldön, azELI-n belül vagy azon kívül, akár 21 napon át.

Az Európai önkéntes szolgálat (EVS) ideális lehetőség fiataloknak képességeik fejlesztésére, úgy, hogy közben szociális munkával, környezetvédelemmel, nem formális oktatási programokkal, infokommunikációval, kultúrával és más területekkel foglalkozó szervezetek napi munkájában vesznek részt. Az EVS során nő az önbizalmuk, a közösség aktív résztvevőivé válnak, és megtapasztalhatják, hogyan élnek mások a világban. Az önkéntes tevékenység akár egy éven át is tarthat, a résztvevők számos célt támogathatnak önkéntes munkájukkal az Európai Unión belül és azon kívül is.

Az ifjúsági cserék 13 és 30 év közötti fiatalok számára nyitottak. Az Európai önkéntes szolgálat 17 és 30 év közöttiek számára érhető el.


Az Európai önkéntes szolgálat egy éve alatt többet tanultam, mint valaha. Mindenkinek szívesen ajánlom, aki nyitott és szeretne tapasztalatokat szerezni.

Clara (Németország) Brüsszelben (Belgium) segédkezett a frissen érkezett bevándorlók támogatásában a Jozef Swinnen közösségi központban


Hogyan pályázhatok?

Ha szeretne jelentkezni, forduljon a magyar nemzeti irodákhoz:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/national-agencies/index_en.htm


© European Union, 2014

Privacy Policy