Erasmus+

Találat: 5
Az Erasmus+ különleges program, melynek célja, hogy javítsa a fiatalok elhelyezkedési esélyeit, lehetőséget adjon nekik a személyes fejlődésre, valamint támogassa az oktatási, képzési és ifjúsági rendszereket az olyan oktatás és tudás kialakításában, mely biztosítja azokat a képességeket, melyekre napjaink - és a jövő - munkaerőpiacán és társadalmában szükségük van.
Tanulmányokidőtartama:Adiákok3-12 hónapon át tanulhatnak egy külföldi egyetemen vagy főiskolán.

Gyakornoki lehetőségek: Lehetőség van szakmai gyakorlatra is egy külföldi munkahelyen, 2-12 hónapon át.
A külföldi mobilitási programok lehetőséget adnak a szakképzésben tanuló fiataloknak, hogy elsajátítsák azokat a képességeket, melyek napjaink munkaerő-piaci versenyében elengedhetetlenek.
Az ifjúsági cserék segítenek a fiataloknak olyan kulcsfontosságú készségek megszerzésében, mint a projektvezetés és a csapatmunka. Az ilyen iskolán kívüli alkalmak lehetővé teszik, hogy fiatalok csoportjai összetett programokon vehessenek részt (pl. műhelyeken, gyakorlatokban, vitákon és szerepjátékokban egyaránt) külföldön, azELI-n belül vagy azon kívül, akár 21 napon át.
Ha Ön tanár, vagy egy vállalatnál dolgozik, lehetősége van külföldi intézményben tanítani, új szakmai perspektívákat megismerni, kapcsolatokat építeni és hozzájárulni az európai oktatási és képzési rendszerek modernizációjához és nemzetköziesítéséhez.

© European Union, 2014

Privacy Policy